Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодору») терміново використати виділений з бюджету 1 млрд грн на ремонт доріг. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання урядової Комісії з надзвичайних ситуацій.

«Щонайменше мільярд, який виділено «Укравтодору», потрібно використати зараз на ремонт доріг. Він (мільярд - УНІАН) має бути негайно використаний. І я прошу міністра (інфраструктури Андрія Пивоварського - УНІАН) взяти це питання на особистий контроль», - сказав Яценюк.

Відео дня

Яценюк сказав, що мільярд гривень необхідно витратити на те, щоб довести якість доріг до безпечного рівня. 

«Міністерству фінансів я даю доручення прискорити перерахування коштів. Кошти є. А вас (міністра інфраструктури - УНІАН) прошу негайно дати вказівку щодо використання коштів і особливо прошу налагодити питання контролю за використанням коштів, тому що ви знаєте, що у нас 10 ям залатали на 100 ям списали. Тут нічого не змінилося, а повинно було змінитися», - наголосив очільник уряду. 

Раніше голова уряду доручив негайно вжити необхідних заходів для підвищення рівня безпеки на дорогах, серед яких повинна бути й реконструкція українських доріг.

Читайте такожВ Україні міркують над будівництвом доріг із бетону замість асфальту

Як повідомляв УНІАН, загальну суму бюджетного фінансування «Укравтодору» на 2015 рік встановлено на рівні 20,826 млрд грн. Зокрема, на розвиток і утримання доріг у держбюджеті передбачено 3,405 млрд грн, тоді як 17,41 млрд грн буде направлено на виконання боргових зобов'язань з запозичень, залучених державою або під державні гарантії, на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування.

У грудні 2014 року віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський заявив, що в умовах бюджетного дефіциту в 2015 році фінансування будівництва нових об'єктів інфраструктури не здійснюватиметься.

За словами начальника Управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг і безпеки руху Олега Федоренка, мінімальна потреба дорожньої галузі на рік становить 35-40 млрд грн.

Читайте такожУкраїна через погані дороги використовує свій транзитний потенціал менше ніж наполовину

Згідно з держбюджетом України в 2014 році на фінансування «Укравтодору» було виділено 14,415 млрд грн, а на розвиток і утримання доріг – 3,248 млрд грн.