REUTERS

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті ПЗЗ.

"Враховуючи той факт, що злочинним керівництвом "Укрзалізниці" видаються незаконні накази, з даного часу трудовим колективом Південно-Західної залізниці не приймаються до виконання накази та розпорядження УЗ", - йдеться в заяві.

Як зазначається, призначення і звільнення керівників територіальних меж залізниць здійснюються рішеннями Кабінету Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.

Відео дня

Читайте такожКабмін відсторонив голів Держфінінспекції та Південно-Західної залізниці

"Одномоментне звільнення керівного складу залізниці призводить до зупинення діяльності Південно-Західною залізницею, оскільки до компетенції звільнених осіб належить виключне право прийняття наказів та розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці", - пояснюють рішення колективу в ПЗЗ.

В заяві наголошується, що згідно з статтею 60 Конституції "ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази".

Як повідомляв УНІАН, виконуючий обов'язки генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Бланк звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці (ПЗЗ).