www.rabstol.net

Як повідомляє прес-служба РНБО, відповідне рішення було прийнято на засіданні РНБО, під час якого було розглянуто питання «Про заходи щодо захисту національних інтересів України в авіаційній галузі».

Читайте такожУкраїна підписала з США договір про "відкрите небо"

Зокрема, "з метою розвитку авіаційної галузі України, захисту прав споживачів запропоновано вжити системних заходів з обмеження монополізму на цьому ринку, вдосконалення міжнародної нормативно-договірної бази авіаційних перевезень та послідовного впровадження режиму «відкритого неба»".

Відео дня

Окрім того, "Антимонопольному комітету України було доручено до 1 вересня розслідувати порушення законодавства про захист економічної конкуренції суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність на авіаційному ринку".

Читайте такожРНБО: країна здійснить додаткові заходи для запровадження безвізового режиму з ЄС

Раніше УНІАН повідомляв, що 2 квітня поточного року Мінінфраструктури в односторонньому порядку ввела режим "відкритого неба" в аеропорту "Львів". Також, Міністерство інфраструктури України з 30 червня мало намір в односторонньому порядку впровадити принципи «відкритого неба» в аеропорту «Одеса».