Ильичевский морпорт

Це сталося після того, як вони стали на захист свого керівника, якого Саакашвілі звинуватив у незаконному розмитненні товарів, йдеться у сюжеті ТСН.

Профспілки ці звинувачення обурили, а керівництво порту каже, що до розмитнення взагалі не має відношення.

"Пережили румунську, німецьку, донецьку окупацію - переживемо й грузинську", - зазначили члени профспілок порту.

Повідомляється, що колектив Іллічівського порту спонтанно зібрався на мітинг, щойно почув із вуст губернатора Одещини про звільнення свого керівника та доручення про розгін профспілок.

Читайте такожКолектив Іллічівського морпорту вважає безпідставним відсторонення начальника порту Крука

"Профспілки будуть розформовані, якщо так триватиме. Цей директор буде звільнений. І тут буде лад", - наголосив Саакашвілі.

Працівники Іллічівського порту не розуміють, чим викликані такі заяви голови Одеської ОДА: вони задоволені як керівником, так і умовами праці. Крім того, економічні показники порту зростають.

Та губернатор стверджує, що у порту процвітає нелегальне розмитнення товарів через брокерську компанію. На що працівники відповідають, що це наклеп, а розмитненням компанія не займається.

Крім того, Саакашвілі звинувачує порт у передачі двох причалів офшорним компаніям, однак директор підприємства Крук стверджує, що ці об'єкти належать адміністрації морських портів України, тому передаватися нікому не можуть.

У свою чергу профспілки звернулися до керівника обладміністрації із проханням не ігнорувати прохання про зустріч і не послуговуватися дезінформацією, яку голові Одеської області надають лобісти компаній-конкурентів.