REUTERS

Російські авіакомпанії, які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, не зможуть літати в Україну з 25 жовтня 2015 року.

Про це УНІАН повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на Державну авіаційну службу.

"На виконання указу президента України №549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 ''Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» та за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка Державна авіаційна служба Україна почала інформувати російські авіакомпанії, які потрапили до санкційного списку, про те, що їм не будуть видані дозволи на виконання рейсів в українські міста з початку зимової навігації 2015/2016 р. (25.10.2015)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У міністерстві також зазначили, що російські компанії будуть проінформовані про дане рішення до кінця дня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Кабінет міністрів України, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони, ухвалив рішення заборонити польоти російських авіакомпаній, в першу чергу «Аерофлоту» і «Трансаеро», в Україні, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових.

Читайте такожАвіакомпанії РФ через українські санкції можуть втратити десятки мільйонів доларів

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.