УНИАН

Про це домовилися в ході переговорів 20 жовтня 2015 року в Одесі голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі, в. о. генерального директора Укрзалізниці Олександр Завгородній, а також начальники ДП «Залізниця Молдови» та Одеської залізниці, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

«Це прямий шлях з Молдови на одеські порти, – пояснив Олександр Завгородній. – Ділянка Березине–Басарабяска має важливе значення як можливість сполучення з Молдовою в об’їзд Придністров’я. Після відновлення ця залізнична колія створить додаткові зручності для ефективної логістики у сфері вантажоперевезень».

Читайте такожСанкції в дії: "Укрзалізниця" наклала табу на вагони санкційної російської компанії

Відео дня

Наголошується, що проведення переговорів з питання будівництва залізничної ділянки Березине – Басарабяска та капітального ремонту колії ділянки Арциз – Березине ініціювала Одеська обласна державна адміністрація.

"У ході переговорів домовлено про відновлення колії та капітальний ремонт інфраструктури цієї ділянки. Необхідними умовами реалізації проекту є організація руху не менш ніж 6 пар поїздів на добу згідно з чинним законодавством України та Молдови, а також внесення його до фінансового плану залізниць на 2016 рік. Учасники проекту також шукатимуть інвесторів. За попередніми розрахунками, роботи розпочнуться влітку 2016 року", - зазначили в УЗ.

Читайте також"Укрзалізниця" офіційно стала акціонерним товариством

Крім того зазначається, що учасники зустрічі домовилися ініціювати процедуру відкриття міжнародного залізничного суміщеного пункту пропуску «Березине». Для цього потрібно внести відповідні зміни до прикордонних угод залізничних адміністрацій обох країн.