flickr.com/photos/comedynose

Про це йдеться в телеграмі щодо планування та виконання польотів, передає "112 Україна".

Як повідомляв УНІАН раніше, Air France і Lufthansa, ірландські авіакомпанії і низка інших тимчасово припинили польоти над Сінаєм в якості запобіжного заходу після катастрофи російського лайнера.

Читайте такожBBC: Єгипет розчарований застереженням Британії щодо А321

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, літак Airbus A321 компанії "Когалимавіа", що прямував рейсом з курортного міста Шарм-еш-Шейх на Червоному морі до Санкт-Петербурга, розбився на Синайському півострові Єгипту рано вранці в суботу.

На його борту перебували 224 людини, серед яких 4 українців, всі вони загинули.

Первісна версія аварії літака була технічна несправність, однак на початку слідства з'ясувалося, що командир повітряного судна не подавав сигнали лиха, не повідомляв про неполадки і не запитував аварійної посадки. 1 листопада Росавіація повідомила, що літак розпався високо в небі.

Крім того, стало відомо, що російський літак впав на спину, однак якісь висновки з цього робити поки передчасно: щоб прояснити ситуацію, потрібно буде розшифрувати дані бортових самописців.

Авіаексперти розглядають три основні версії катастрофи.

Читайте такожРятувальники виявили тіло дитини на місці катастрофи російського А321

Розгерметизація, загоряння і руйнування літака могли відбутися через невеликий вибух в багажному відділенні літака.

Можливою причиною руйнування фюзеляжу лайнера, який вилетів з Єгипту до Петербурга, спеціалісти також називають втомну тріщину. У 2001-му при посадці в Каїрі літак вдарився хвостовою частиною.

Читайте такожУ Південному Судані розбився літак з російським екіпажем

Лайнера, який розбився минулої суботи на Синайському півострові в Єгипті, 18 років. Його сертифікат льотної придатності був дійсний до березня наступного року.

У Кремлі не виключають версію теракту на борту літака, однак первісну причину розглядають технічну несправність.

112.ua