REUTERS

Авіасполучення Росії з Єгиптом може бути відновлено тільки після вжиття всіх заходів безпеки, про терміни говорити поки рано, заявив у вівторок глава Міністерства транспорту РФ Максим Соколов, передає Радіо Свобода.

Раніше "Комерсант" з посиланням на джерело в апараті уряду передав, що заборона на польоти російських літаків в Єгипет може тривати роками. Міністр Соколов сказав, що не буде коментувати це питання, але може відзначити, що Росія піде на відкриття повітряного сполучення, тільки коли переконається, що всі вимоги безпеки в єгипетських аеропортах відповідають міжнародним стандартам, і на це будуть підтвердження відповідних служб.

Читайте такожРосія призупинила польоти до Єгипту

Відео дня

Також, як заявив глава Мінтрансу, достовірних даних, що свідчать про теракт на борту російського літака, потерпілого більше тижня тому катастрофу в Єгипті на Синайському півострові, як і раніше, немає.

В результаті аварії аеробуса А321 компанії "Когалимавіа" (Metrojet), що летів з Шарм-еш-Шейха в Петербург, загинули 224 людини. Відповідальність за катастрофу взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

6 листопада президент РФ Володимир Путін розпорядився призупинити авіасполучення з Єгиптом. За даними на вівторок, з Єгипту вивезли вже понад 35 тисяч російських туристів. 9 листопада російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що в якості причини аварії А321 зберігається ймовірність теракту.

Великобританія, США, ряд міжнародних експертів підозрюють, що російський пасажирський лайнер впав в результаті підриву на борту вибухового пристрою.

В Єгипті, який очолює розслідування авіакатастрофи, наполягають, що поки немає доказів, що підтверджують версію про теракт.