Фото УНИАН

Відео дня

"До мене дійшла інформація від підрядників, що до них стали приходити люди з пропозицією заплатити 15-25% відкат від сум, які вони повинні отримати. У мене велике прохання до підрядників, які є в списку на погашення заборгованості, - не ведіться на провокації. Ви в будь-якому разі отримаєте гроші", - сказав міністр.

Крім того, він зазначив, що цього тижня Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством фінансів вже почали погашення боргів перед підрядниками.

"У Мінфіну історично була невпевненість у тому, чи виконувались ці роботи якісно. В цьому році Мінінфраструктури з Мінфіном перевірили якість виконання робіт і знайшли можливість компенсації боргу для підрядників "Укравтодору". Вчора перша сума в районі 240 млн грн пішла підрядникам. Всього буде виплачено підрядникам 1,6 млрд грн. Нагадую, це старі гроші 2010-2013 років", - додав він.

За словами Пивоварського, таким здирництвом займаються "носії різних корочок, помічники депутатів, бюрократи і держчиновники".

Читайте такожМіністр інфраструктури звинуватив місцеву владу у небажанні ремонтувати дороги

Як повідомляв УНІАН, загальна сума боргових зобов'язань "Укравтодору" перед кредиторами на кінець третього кварталу 2015 року становила 47,111 млрд грн. Заборгованість "Укравтодору" перед банками становить 38,711 млрд грн, з яких 5,132 млрд грн агенція повинна погасити в 2016 році. Крім того, зобов'язання "Укравтодору" за облігаціями становлять 8,4 млрд грн.

У державному бюджеті України на 2015 рік загальна сума бюджетного фінансування "Укравтодору" становить 23,1 млрд грн. Зокрема, 19,1 млрд грн було виділено на погашення боргових зобов'язань, 3,2 млрд грн – на розвиток дорожнього господарства та ремонт доріг.