Фото УНИАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував оператора цифрової ефірної телевізійної мережі «Зеонбуд», раніше визнаного монополістом на ринку, на 44 млн грн за зловживання монопольним становищем, повідомив на своїй сторінці у Facebook глава АМКУ Юрій Терентьєв.

«Тільки що АМКУ виніс рішення у справі щодо зловживання монопольним становищем «Зеонбуд»... Рішенням комітету накладено штраф у розмірі 44 млн грн», - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Антимонопольний комітет визнав провайдера «Зеонбуд» монополістом на ринку цифрового телебачення. Проте пізніше «Зеонбуд» оскаржив це розпорядження і в квітні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження АМКУ. У червні поточного року Апеляційний суд підтвердив законність визнання «Зеонбуда» монополістом на ринку цифрового телебачення.

Відео дня

Довідка УНІАН, «Зеонбуд» - національний оператор цифрової ефірної телевізійної мережі. Національна рада з телебачення і радіомовлення видала компанії ліцензію в грудні 2010 року на мовлення в стандарті DVB-T2.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, засновником «Зеонбуду» є кіпрська компанія «Планбридж Лімітед» (частка - 100%).

У березні 2014 року голова парламентського комітету Микола Томенко на своєму персональному сайті розмістив інформацію про те, що власниками компанії є Олександр Янукович, Дмитро Фірташ і Рінат Ахметов. Проте незабаром компанія спростувала цю інформацію.