Фото УНИАН

Проект закону про внесення створеної наприкінці жовтня на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") публічної акціонерної компанії до переліку об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації, зареєстровано у Верховній Раді.

Відповідний законопроект №3582 про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" (щодо внесення публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" в перелік об'єктів, які не підлягають приватизації) зареєстрований на парламентському сайті сьогодні, 4 грудня, але текст документа поки відсутній.

Автором документа є позафракційний народний депутат Юрій Левченко.

Відео дня

Читайте також"Укрзалізниця" повністю готова до роботи в зимовий період

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський подав на розгляд Кабінету міністрів законопроект про внесення публічної акціонерної компанії "Українська залізниця" до переліку об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації.

Створена в кінці жовтня на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") публічна акціонерна компанія 1 грудня розпочала свою господарську діяльність. Статутний капітал акціонерного товариства становить понад 229,8 мільярда гривень.

За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, для реформування залізничної галузі необхідно внести низку законодавчих змін, а сам процес реформи займе кілька років. Зокрема, необхідно прийняти новий закон про залізничний транспорт, закон про створення Нацкомісії з регулювання транспорту, після чого змінити близько 50 підзаконних актів.

Читайте такожКабмін затвердив перелік держпідприємств, які підлягають реструктуризації

Розроблений Мінінфраструктури у травні цього року законопроект щодо залізничного транспорту в новій редакції, зокрема, передбачає створення ряду нових органів - Державного агентства залізничного транспорту, державних органів з безпеки на транспорті та Комісії з розслідування аварій на транспорті. Остання підпорядковуватиметься безпосередньо Кабінету міністрів.