Фото УНИАН

Комісія публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", створеного на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), визначила Олександра Бужора переможцем конкурсу на посаду фінансового директора компанії.

Згідно з повідомленням прес-служби "Укрзалізниці", відкритий відбір на посаду фіндиректора акціонерної компанії проводилося з 27 жовтня по 23 листопада 2015 року в два етапи через велику кількість бажаючих взяти в ньому участь. Заявки на участь подали 57 кандидатів.

"Деякі з них входили до рейтингів кращих фінансових директорів України", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Бужор став переможцем другого етапу конкурсу, він має досвід управління фінансами в компаніях "Харківтрансгаз", "Укртрансгаз" та НАК "Нафтогаз України".

За даними прес-служби, за результатами розгляду поданих пакетів документів було відібрано 14 претендентів, яких запросили на засідання постійно діючої комісії "Укрзалізниці" з розгляду питань організаційної структури, систем управління персоналом, соціальної політики і мотивації праці.

Після першого етапу відбору претендентів на посаду фіндиректора новоствореної компанії комісія винесла на розгляд правління 6 претендентів, які мають значний досвід управління фінансовими службами великих підприємств із розгалуженою географічної холдинговою структурою, практичний досвід проведення структурування та впровадження складних фінансових боргових зобов'язань, впровадження та координації єдиної фінансово-економічної політики.

Претенденти на розгляд правління запропонували свій план дій у перші 100 днів роботи на посаді фінансового директора "Укрзалізниці".

Читайте такожПризначення керівництва "Укрзалізниці" має йти тільки через конкурс – депутати

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрзалізниця" повідомила про намір у січні 2016 року завершити конкурсний відбір та призначити керівників вищої ланки управління.

Читайте такожПерший заступник міністра інфраструктури має намір взяти участь у конкурсі з відбору голови правління "Укрзалізниці"

У зв'язку з початком господарської діяльності з 1 грудня "Укрзалізниця" почала пошук кандидатів на 8 керівних посад: директора по пасажирським перевезенням і сервісу, директора з інженерно-технічного забезпечення, директора з безпеки, директора по інфраструктурі, директора з вантажних перевезень і логістики, директора зі стратегічного розвитку та корпоративного управління, операційного директора і директора з персоналу та соціальної політики.