Тарифная политика "Укрзализныци" должна определяться на годы вперед / Фото УНИАН

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству енергетики та вугільної промисловості і Міністерству економічного розвитку і торгівлі України обговорити тарифну політику державного оператора залізниць "Укрзалізниці".

Про це він сказав у ході засідання уряду.

"Окремо будемо говорити з міністром інфраструктури (міністр Андрій Пивоварський раніше заявив про намір піти у відставку і 14 грудня подав до Верховної Ради відповідну заяву - УНІАН) з питань політики "Укрзалізниці", і я прошу міністра інфраструктури, міністра економрозвитку (Айвараса Абромавичуса – УНІАН) разом з міністром енергетики (Володимиром Демчишиным - УНІАН), "Укрзалізницею" та НКРЭКУ провести зустріч з питань тарифної політики основного перевізника українських товарів "Укрзалізниці" на 2016 рік. І не тільки на 2016 рік", - сказав Яценюк.

Відео дня

"Було б бажано, щоб для корпоратизовані "Укрзалізниці" фінансовий план розроблявся б на три роки вперед. Тарифна політика повинна визначатися не тактичними кроками на місяці, а стратегічними заходами на роки вперед", - зазначив прем'єр.

Читайте такожВантажні тарифи "Укрзалізниці" вже підвищено до європейських - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, акціонерна компанія "Українська залізниця", створена на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") планує до 2016 року підвищити тариф на перевезення вантажів на 30% в два етапи.

Читайте такожЗалізничні вантажоперевезення наступного року можуть подорожчати на 30%

Як підкреслювали раніше Мінінфраструктури, підвищення тарифів зумовлене необхідністю відновлення основних фондів.