Фото УНИАН

Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця", створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") планує до 2016 року збільшити обсяг закупівлі нових комплектів постільної білизни на 34,5% - до 300 тисяч комплектів з близько 223 тисяч, закуплених цього року.

"Наступного року планується придбати ще 300 тисяч комплектів за програмою оновлення білизни для екіпірування пасажирських поїздів", - сказано в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

У прес-службі з посиланням на департамент пасажирських перевезень далекого прямування повідомили, що в даний час в пасажирському господарстві використовується близько 600 тисяч комплектів постільної білизни, з них майже половина підлягає списанню протягом найближчих двох років.

Відео дня

"Чистоту білизни забезпечують дев'ять пральних комплексів у Києві, Львові, Харкові, Чернівцях, Одесі, Запоріжжі, Дніпропетровську. Загальна максимальна потужність цих комплексів - 130 тонн або понад 100 тисяч комплектів в добу", - зазначили в прес-службі.

Читайте також"Укрзалізниця" підготувала до зими більше 3 тисяч пасажирських вагонів

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрзалізниця" підготувала до роботи в зимовий період близько 3,2 тисячі пасажирських вагонів.

З введенням з 13 грудня цього року нового графіка руху поїздів на 2015/2016 роки "Укрзалізниця" повідомила про запуск 53 пар нових нічних поїздів у внутрішньому сполученні.

Читайте також"Укрзалізниця" повністю готова до роботи в зимовий період

"Укрзалізниця" ввела з 1 березня 2007 року новий порядок оплати користування постільною білизною через залізничну касу. Порядок оплати такої послуги через касу широко використовується в усьому світі.