фура / ngs42.ru

Про це заявив заступник міністра транспорту Росії Микола Асаул в інтерв'ю одному з російських телеканалів, повідомляє РБК.

Він повідомив, що зараз рух російських вантажівок по території України, як і раніше ускладнено, і зараз російська сторона чекає подальших роз'яснень. «Поки що таких офіційних відповідей ми не отримували, хоча офіційний запит був направлений відразу ж після отримання інформації про перші факти зупинки», — додав Асаул, зазначивши, що Москва розраховує на вирішення протягом сьогоднішнього дня.

Читайте такожРосія заявила про затримання 152 українських фур на своїй території

Відео дня

«Ми отримуємо інформацію від Міністерства інфраструктури України, що Кабінет міністрів виробляє відповідну офіційну постанову по даній тематиці», — уклав він.

За словами заступника міністра РФ, за кілька днів до початку блокування вантажівок Москва і Київ обмінялися квотою дозволів на поточний рік. «Тобто з боку офіційних властей не було заявлено жодних обмежень російського транспорту», — уклав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в РФ, на території України.

У неділю, 14 лютого, про рішення заборонити рух українських вантажівок по території Росії заявили в Мінтранс РФ у відповідь на "блокаду" російських фур в Україні.