REUTERS

Заява про дозвіл руху над Кримом політизована, вважає глава Росавіації Олександр Нерадько, передає ТАСС.

"EASA - Європейське агентство з безпеки польотів - не має ніякого відношення до обслуговування повітряного руху над Чорним морем. Тому їхня заява є абсолютно політизованою", - сказав він.

Читайте такожМінінфраструктури про рішення EASA: польоти над Чорним морем безпечні, але Крим залишається закритим

Відео дня

За словами Нерадька, заява EASA не відповідає рішенням Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), яка заснувала спеціальну цільову робочу групу. Ця група повинна зібратися у березні на перше засідання.

"У роботі групи запрошені брати участь прибережні країни Чорноморського басейну, яких стосується ця проблема. EASA не запрошується. Вони будуть обговорювати проблеми, пов'язані з польотами у районі польотної інформації Сімферополя", - додав він.

Нагадаємо, вчора Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) заявило, що авіаперевізники можуть відновити польоти над Кримом.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму Російською Федерацією в березні 2014 року Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над кримським півостровом. Пізніше Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно підтвердила контроль української авіавлади над кримським авіаційним простором.