REUTERS

Google близький до домовленостей з владою Куби про розвиток на острові інтернету, заявив президент США Барак Обама в інтерв'ю ABC News, передає Slon.ru.

«Google досяг угоди щодо забезпечення острова широкосмуговим доступом в інтернет і мережею WiFi», – сказав Обама.

Раніше в березні віце-президент Google Вінтон Серф заявив, що американська компанія зацікавлена в роботі з інтернетом на Кубі. За словами експертів, які наводило AP, влада Куби може опиратися роботі Google на острові.

Відео дня

Держава, зазначили співрозмовники агентства, розглядає інтернет як одне з джерел загрози для національної безпеки. Влада хотіла б контролювати доступ громадян до інформації та можливостей її поширювати, зазначає AP.

Читайте такожGoogle випустив нову версію Android

Як пише The Wall Street Journal, конкурентом США в питанні доступу до інтернету на Кубі став Китай. У січні 2016 року влада Гавани разом з Huawei запустили пілотний проект з надання широкосмугового доступу в історичному центрі міста.

Минулого року обладнання китайської компанії використовувалося для створення WiFi точок по всій Кубі. Однак, як відзначає WSJ, для більшості кубинців це виявилося занадто дорого –такий доступ в інтернет коштує на Кубі $2 в годину.

Читайте такожОбама перед візитом до Гавани знявся в кубинському комедійному шоу

Барак Обама прилетів на Кубу 20 березня, він став першим за 90 років американським президентом, який відвідав острів. Візит Обами триватиме до 22 березня. Про намір США відновити відносини з Кубою було заявлено в грудні 2014 року.