Фото УНИАН

Депутати пропонують скасувати 10% імпортне мито на вживані автомобілі, за винятком авто походженням з країни-окупанта (агресора) відносно України, а також тих, що можуть ввозиться з окупованих територій.

Відповідний законопроект №4382 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом легкових автомобілів колишніх у вживанні" зареєстровано 12 квітня у Верховній Раді.

Ініціаторами законопроекту виступили 15 народних депутатів.

Відео дня

"З метою створення передумов для зменшення вартості імпортних легкових автомобілів, що були у вжитку, та доступності їх для придбання громадянами України, законопроектом пропонується внести зміни до Митного кодексу України та звільнити від оподаткування ввізним митом імпортовані б/в легкові автомобілі, за винятком тих, що виробляються або ввозяться з країни-окупанта (агресора)", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що проект закону не передбачає додаткових фінансових та матеріальних витрат, а втрати від недонадходження ввізного мита будуть компенсовані за рахунок збільшення обсягів ввезення вживаних автомобілів і, відповідно, збільшення надходжень акцизного податку та податку на додану вартість.

Читайте такожРада дозволила продаж вживаних автомобілів через офіційних дилерів

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся в Міністерство фінансів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, також в Державну фіскальну службу з пропозицією розробити і внести у Верховну Раду проект закону про скасування імпортного мита на автомобілі, що були у використанні.

12 квітня депутати проголосували у першому читанні за законопроект про внесення змін в Податковий кодекс для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів (№3251), яким передбачається зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів.