misto.zp.ua

Група американських інженерів з наступного тижня почне проводити аналіз технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі з метою визначення вартості капітального ремонту та модернізації цих споруд, повідомив у ході брифінгу міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Місія кращих американських інженерів приїде наступного тижня вивчати потреби реконструкції наших шлюзів на Дніпрі", - повідомив він.

Згідно з розданим в ході брифінгу прес-релізу, інженери прибудуть в Україну 28 травня.

Відео дня

Читайте такожСвітовий банк виділить Україні півмільярда доларів на дороги

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого Мінінфраструктури повідомило, що інженерний корпус армії США висловив готовність надати своїх експертів для аналізу технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі. Так, 2012 року в Україні вже була проведена оцінка стану судноплавних шлюзів, за результатами якої на ремонт і відновлення шлюзів необхідно виділити 280 мільйонів гривень. Однак у Мінінфраструктури висловили сумнів в об'єктивності такого аналізу, у зв'язку з ніж запланували провести нову оцінку.

За оцінками експертів, основними причинами, стримуючими вантажне і пасажирське річкове судноплавство, а також заважають нарощуванню обсягів річкових перевезень, є аварійно-небезпечні ділянки у Дніпровському та Дніпродзержинському водосховищах і недостатня пропускна здатність суднового ходу річки Південний Буг.

В Україні налічується шість шлюзів - Каховський, Запорізький, Дніпродзержинський, Кременчуцький, Канівський та Київський.