Фото УНИАН

Кабінет міністрів України 1 червня звільнив голову Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Андрія Батищева і замість нього поки ніхто не призначений, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Змінено керівництво "Укравтодору". Тепер ключове завдання - не втратити темпу ремонту доріг, не дати розікрасти виділені платниками податків засоби та знайти гідну кандидатуру нового глави цієї організації. Правда, з конкурсами щось треба робити, тому що іноді вони викликають щире здивування, а не очікуване захоплення", - написав Омелян на своїй сторінці в мережі Facebook.

У коментарі УНІАН міністр повідомив, що зараз виконуючим обов'язки голови "Укравтодору" призначений перший заступник керівника держагентства Євген Барах.

Відео дня

Причин звільнення Батищева глава Мінінфраструктури не вказав.

Читайте також"Укравтодор" має намір до 15 червня відремонтувати дороги державного значення

Крім того, Омелян повідомив, що вчора на плановому засіданні уряду був також звільнений заступник голови "Укравтодору" Микола Березовський.

У прес-службі "Укравтодору" УНІАН уточнили, що Батищев був звільнений за власним бажанням.

"Якість українських доріг - це найгостріше питання нашого суспільства. Це не тільки безпека і комфорт громадян, це, в першу чергу, особа держави і наріжний камінь економіки. Нам вдалося зробити дуже багато на шляху реформування галузі та найважливіші досягнення ще попереду. Я впевнений, що мій наступник правильно оцінить наші напрацювання і зможе довести справу до кінця", - цитує прес-служба слова Батищева, сказані ним в останній робочий день.

"На даний момент офіційно підтвердженої інформації з приводу того, хто очолить "Укравтодор" немає", - додали в прес-службі.

На думку Батищева, виправити ситуацію з хронічним недофінансуванням дорожньої галузі можливо лише за умови створення спеціального дорожнього фонду, який акумулюватиме в собі всі кошти з цільових джерел фінансування, що йдуть на ремонт і будівництво дорожньої мережі.

Крім того, для стабільної роботи дорожнього господарства необхідно не тільки суттєве збільшення фінансування, але і повна децентралізація доріг шляхом передачі доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 7 жовтня 2015 року призначив головою Державного агентства автомобільних доріг України Андрія Батищева, який до цього обіймав посаду заступника голови правління держкомпанії "Автомобільні дороги України", яка була ліквідована урядом у липні минулого року.

2015 року Міністерство інфраструктури початок процес децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади. Крім того, міністерство має намір позбавити "Укравтодор" функцій виконавця і контролера, залишивши йому лише повноваження виступати замовником будівництва дороги.