REUTERS

Страйк шведських пілотів авіакомпанії SAS, що почався в п'ятницю ввечері через незгоду профспілки з роботодавцем про умови праці та зарплату пілотів, продовжиться в понеділок, йдеться в повідомленні для преси скандинавської авіакомпанії SAS.

Читайте такожПрофспілка Air France закликала пілотів до страйку під час проведення Євро-2016

"У понеділок скасовуються 230 рейсів і це зачепить 27 тисяч пасажирів", - йдеться в повідомленні. За даними профспілки, участь у страйку беруть 350 пілотів, які працюють в стокгольмському аеропорту "Арланда".

Відео дня

Вони вимагають, зокрема, підвищення зарплати на 3,5% і не погодилися на її підвищення в 2,2%. Серед інших вимог профспілки - поліпшення і спрощення колективного договору з пілотами таким чином, щоб там не було можливостей для різних його тлумачень, повідомляє Прайм.

Читайте такожПариж зустрічає Євро-2016 горами сміття і транспортними проблемами

Переговори профспілки і SAS поновилися в неділю, однак, безрезультатно.

"Я щиро прошу вибачення перед усіма клієнтами SAS за те, що Шведське об'єднання пілотів вирішило піти на страйк. Ми зробили все, що в наших силах, для того, аби уникнути його, але, на жаль, ми поки не змогли прийти до угоди", - сказала представник зв'язків із громадськістю SAS Карін Нюман, її слова цитуються в повідомленні для преси.