Фото УНИАН

Міністерство інфраструктури ініціює введення штрафів розміром 17 тисяч гривень за проїзд дорогами України автотранспортних засобів вагою понад 12 тонн, повідомив журналістам глава відомства Володимир Омелян.

Читайте такожКабмін має намір потроїти кількість вагових комплексів на українських дорогах

"Ми зараз внесли на розгляд Верховної Ради досить високі штрафи, які відповідають європейському рівню. Більш того, штрафувати так потрібно не лише перевізника, але й компанію, що замовляє таку послугу, і одержувача. Зараз розмір штрафу 17 тисяч гривень, але це ще не проголосовано", - сказав міністр, додавши, що компанія, яка замовляє послугу перевезення, платитиме цей штраф за подвійним тарифом.

Відео дня

За словами Омеляна, штрафи за перевантаження планується зробити одним з джерел наповнення Дорожнього фонду, законопроект про створення якої зараз допрацьовує міністерство спільно з народними депутатами.

"Ми хочемо, щоб штрафи стали одним із джерел наповнення Дорожнього фонду, але вони мають також формувати бюджет транспортної інспекції... Ця система буде ефективною", - зазначив Омелян.

Він також додав, що міністерство підготувало законопроект про введення контролю якості виконання дорожніх робіт.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2015 року Кабінет міністрів України заборонив рух транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн і контейнеровозів понад 46 тонн дорогами загального користування при перевезенні подільних вантажів.

Зараз на дорогах України працює 24 вагових комплексу. У квітні-травні поточного року перевірено 20,451 тисячі транспортних засобів, у 676 з яких було виявлено порушення вагових норм, накладено 243,1 тисячі гривень штрафів, при цьому 125,5 тисячі гривень вже перераховано до держбюджету.