Фото УНИАН

Інтернет за бездротовою технологією Wi-Fi з'явиться на 10 перегонах київського метрополітену до кінця літа поточного року, повідомили у прес-службі комунального підприємства "Київський метрополітен".

Читайте такожУ Києві довга жіноча спідниця зупинила ескалатор в метро на 20 хвилин

"Роботи активно тривають. Так, до кінця літа планують розгорнути мережу на перегонах "Лук'янівська"-"Золоті ворота", "Гідропарк"-"Дніпро", "Дорогожичі"-"Лук'янівська", "Дніпро"-"Арсенальна", "Арсенальна"-"Хрещатик", "Хрещатик"-"Театральна", "Театральна"-"Університет", "Поштова площа"-"Майдан Незалежності", "Золоті ворота"-"Палац спорту", "Палац спорту"-"Кловська", - зазначено у повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, мережа Wi-Fi вже підключена на двох перегонах між станціями столичного метрополітену "Майдан Незалежності"-"Площа Льва Толстого" і "Льва Толстого"-"Олімпійська".

У цілому, безкоштовний швидкісний інтернет вже працює у тестовому режимі на 11 станціях метро: "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Хрещатик", "Університет", "Театральна", "Палац спорту", "Кловська", "Лук'янівська", "Золоті ворота", "Олімпійська", "Арсенальна".

Читайте такожКиївський метрополітен не має наміру до кінця року підвищувати тарифи на проїзд

Крім того, мережею Wi-Fi обладнані 130 вагонів, або 26 поїздів столичної підземки.

"У кожному вагоні встановлюється по дві точки доступу ... Після того як покриття у тунелях стане цілісним, всі вагони обладнають спеціальними інформаційними стікерами", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що запуск швидкісного безкоштовного інтернету у метро на перших трьох центральних станціях («Олімпійська», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності») відбувся у вересні 2015 року.

Читайте такожКиївський метрополітен показав недобудовану станцію "Львівська брама" (фоторепортаж)

Як повідомляв УНІАН, 17 травня директор комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктор Брагінський повідомив УНІАН, що у вересні мережу Wi-Fi буде запущено ще на 12 станціях, а повноцінне покриття Wi-Fi на всіх станціях і перегонах київського метрополітену має з'явитися у 1-му кварталі 2017 року.

У грудні 2014 року компанія Mosquito Mobile взяла участь і перемогла в тендері на будівництво мережі, яка має охопити 52 станції, тунелі ліній метрополітену протяжністю 67,5 км (у разі відкриття нових станцій і будівництва нових перегонів - їх також), а також 824 одиниці рухомого складу.

Загальна сума інвестицій в будівництво, згідно з конкурсними пропозиціями, становитиме 100 млн грн. При цьому у створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста оператор вкладе 10 млн грн.