Фото УНИАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") запустило у тестовому режимі на своєму офіційному сайті інтерактивну карту з інформацією про проведення ремонтів на дорогах країни. 

Читайте також"Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі через систему ProZorro

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови держагентства Євген Барах на засіданні Кабінету міністрів України.

Відео дня

За його словами, громадськість у режимі онлайн зможе відстежити всі нанесені на карту ділянки доріг, на яких виконується поточний середній ремонт: коли його було розпочато, протяжність ділянки траси, на якій ведуться роботи, загальну вартість таких робіт, проектно-кошторисну документацію, а також інформацію про підрядника, який виконує роботи.

Крім того, в ході засідання до Бараха звернувся міністр культури України Євген Нищук з проханням звернути увагу на проблеми з під'їзними шляхами до національних заповідників, музеїв та замків України.

Читайте такожГройсман закликає розпочати масштабне будівництво доріг в Україні

"Я завтра їду до Опішні (Полтавська обл. - УНІАН), а мене попереджають, що краще залишити машину за півтора кілометра, і піти пішки. Я, з вашого дозволу, представлю мапу з історичними місцями та заповідниками, де є проблема з під'їздами", - сказав Нищук.

У свою чергу, Барах зазначив, що "Укравтодор" очікує на такі пропозиції, аби оперативно зреагувати і вжити необхідних заходів з усунення таких перешкод.

Крім того, за словами Бараха, з метою посилення контролю за ремонтом доріг та дотриманням технологій виконання робіт створено моніторингову групу, яка виїжджає на місця і перевіряє як тендерні закупівлі, так і якість виконання робіт.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2016 року Європейський Союз виділив кошти на проект зі створення інтерактивної карти українських доріг, яка міститиме інформацію про стан автодоріг, а також проведення їх ремонту.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг оцінюється не менш ніж у 60 млрд грн. При цьому понад 90% українських доріг потребують капітального ремонту або реконструкції.