REUTERS

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував одному з найбільших українських операторів мобільного зв'язку «Київстар» привести тарифи на вихідні дзвінки на номери абонентів фіксованого зв'язку до економічно обґрунтованого рівня.

Читайте такожТендер на 4G-частоти проведуть через два роки

Про це йдеться в повідомленні на сайті Антимонопольного комітету України.

Відео дня

З цією метою відомство рекомендувало оператору застосувати єдиний підхід до визначення тарифів на вихідні дзвінки на мобільні мережі і на мережі фіксованого зв'язку.

Як повідомляв УНІАН, «Київстар» у 2015 році збільшив чистий прибуток на 11,4% порівняно з 2014 роком - до 2,446 млрд грн. Чистий дохід оператора за минулий рік збільшився на 15,08% - до 14,933 млрд грн. Згідно з даними оператора, в 2015 році загальна сума інвестицій компанії в технічну інфраструктуру (без урахування оплати ліцензії 3G) перевищила 3,6 млрд грн.

Компанія «Київстар», заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу в Інтернет. Кількість абонентів мобільного зв'язку оператора становить понад 26 млн користувачів. Акціонером «Київстару» є холдинг з російськими коренями VimpelCom.