фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві сказав директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко.

Читайте такожУкраїнський транспортний літак-рекордсмен ‪‎Ан-225‬ "Мрія" полетів у свій перший комерційний рейс до Австралії (фоторепортаж)

За його словами, міністр оборони України Степан Полторак під час саміту НАТО, який проходив у Варшаві 8-9 липня, провів низку двосторонніх зустрічей.

Відео дня

"В частині, що стосується наших пріоритетів, наших пропозицій, міністром оборони також було доведено декілька конкретних пропозицій до НАТО, до наших союзників і партнерів, які дозволять нам також використовувати потенціал України для зміцнення спільних безпекових інтересів", - сказав Петренко.

Читайте такожПорошенко побачив можливості будівництва другої "Мрії" та літака Ан-70

REUTERS

"У даному контексті хочу окремо згадати про наш потенціал в галузі стратегічних та авіаційних перевезень. Як вам відомо, принципове рішення було прийнято, співпраця з Російською Федерацією в рамках цільового проекту САЛІС (Strategic Airlift Interim Solution) з НАТО припиняється, і ми пропонуємо НАТО, використовуючи потенціал нашої державної компанії "Антонов", розпочати використання літаків типу "Руслан" і "Мрія" для практичного перекидання військ і вантажів", - заявив Петренко.