REUTERS

Американський виробник електромобілів Tesla Motors має намір виробляти нові типи авто, серед яких будуть важкі вантажівки та міський громадський транспорт, повідомляє Прайм з посиланням на зведений план розвитку компанії.

"Крім споживчих автівок, є два інших необхідних типу електричних транспортних засобів: важкі вантажні автомобілі та міський пасажирський транспорт. Обидва знаходяться на ранніх стадіях розвитку у Tesla і мають бути готові наступного року", - йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожTesla провалила річний план продажу електрокарів

Відео дня

Наявність автопілота дозволить компанії виробляти автобуси невеликого розміру, водій громадського транспорту в такому випадку буде не потрібен. При цьому, згідно дизайну автобусів, в них будуть міститися та інвалідні крісла, і коляски, велосипеди. Пасажири зможуть заздалегідь викликати автобуси на зупинках шляхом натискання спеціальної кнопки.

"У план Tesla також входить створення на автомобілях дахів з інтегрованими сонячними акумуляторними батареями, відкриття нового виробництва електромашин для всіх основних сегментів, а також розвиток системи безпілотного водіння, яка буде в 10 разів безпечніша нинішньої", - зазначає видання.

Американська компанія Tesla Motors заснована 2003 року як розробник та виробник електромобілів і технологій, пов'язаних з ними. Штаб-квартира компанії знаходиться в Пало-Альто, штат Каліфорнія. Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї і електродвигуни і продає іншим автомобільним компаніям, зокрема - Toyota і Daimler.