Фото УНІАН

Україна та Угорщина домовилися про збільшення пакету дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень між країнами для українських перевізників.

Читайте такожУгорщина готова інвестувати 50 мільйонів євро в будівництво двох доріг на Закарпатті

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто.

Відео дня

"Хочу також підкреслити, що була досягнута домовленість про збільшення квоти дозволів для українських перевізників. Це дасть можливість оживити наші зовнішньоекономічні відносини", - повідомив він.

При цьому, про яку кількість дозволів йде мова, Кістіон не уточнив.

Також він додав, що під час переговорів сторони домовилися про модернізацію загальних інфраструктурних об'єктів, зокрема, модернізації прикордонних пунктів пропуску та прикордонних доріг.

Як повідомляв УНІАН, минулого року Угорщина відмовила Україні в наданні необхідного пакету дозволів на міжнародні вантажні перевезення на 2016 рік. Угорська сторона надала всього 6,5 дозволів при запитуваних 45 тис.

Раніше у Мінінфраструктури повідомили, що міністерство буде видавати дозволи Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ) на виконання міжнародних автоперевезень з урахуванням частоти перетину кордону перевізниками.