desktopwallpapers.org.ua

Росія може в односторонньому порядку припинити повітряне сполучення з Таджикистаном з 8 листопада, повідомляє «Комерсант» з посиланням на джерела в галузі та Мінтрансі.

Читайте такожУкраїна оштрафувала російські авіакомпанії на 721 мільйон гривень за польоти до Криму

Причиною такого кроку називається небажання Душанбе погоджувати польоти російських перевізників до країни з нового аеропорту Жуковський поблизу Москви.

Відео дня

Початок роботи нового авіавузла призведе до одностороннього збільшення Росією кількості перевізників і частот польотів між Москвою і містами Таджикистану — Душанбе і Худжандом, підкреслило одне з джерел.

Читайте такожНайбільша в світі американська авіакомпанія Delta Airlines припинила польоти в Росію

Влада Таджикистану ж вважає Жуковський четвертим повнофункціональним аеропортом московського авіаційного вузла, у зв'язку з чим для допуску на рейси в Душанбе потрібно переглядати міжурядову угоду.

У Мінтрансі РФ пояснили, що за розпорядженням уряду до Москви належать міжнародні аеропорти федерального значення Внуково, Домодєдово, Шереметьєво, а міжнародний аеропорт Жуковський віднесений до Раменського. У відомстві вважають, що таджицька сторона прямо порушує міжурядову угоду про повітряне сполучення.

Видання відзначає, що це вже не перший конфлікт російської авіавлади з керівництвом країн СНД цього року. Зокрема, у березні Москва відмовилася дозволити казахстанській Air Astana безоплатно літати транссибірським маршрутом в Улан-Батор.