president.gov.ua

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 6 жовтня. Ним встановлюється, що перелік програм універсальної програмної послуги затверджується Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення для відповідного населеного пункту, на території якого провадить діяльність провайдер програмної послуги, з урахуванням технології мовлення.

Читайте такожМенеджери найбільших телеканалів пропонують кабельним операторам знайти компроміс з розвитку телеринку

Відео дня

Зокрема, до складу універсальної програмної послуги входитимуть програми Національної телекомпанії України до її перетворення у публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України», а також телерадіоорганізацій місцевої і регіональної категорії мовлення, та державного підприємства «Парламентський телеканал «Рада» або його правонаступника за умови наявності у нього ліцензії на мовлення.

Встановлюється, що провайдер зобов'язаний забезпечити усім абонентам можливість отримання програм універсальної програмної послуги.

Для розповсюдження програм універсальної програмної послуги провайдер не зобов'язаний укладати договори з відповідними телерадіоорганізаціями.