Фото УНІАН

Мінтранс РФ оголосив про намір опрацювати питання розширення поромних перевезень для збільшення російського експорту до Європи.

Читайте такожРосія вдвічі підвищила плату за проїзд іноземних вантажівок

Як пише Прайм, російське відомство хоче знизити транзитну залежність від Варшави у зв'язку з "нестабільною політикою польських колег".

Відео дня

Партнером Мінтрансу РФ за цим проектом, ймовірно, стане компанія DFDS. Напередодні заступник голови відомства Микола Асаул провів зустріч з керівництвом транспортного холдингу.

"Маршрут буде розроблений таким чином, щоб безпечно і оперативно доставляти вантажі з товарами, при цьому дотримуючись комфортних умов для водіїв транспортних засобів", - зазначено в повідомленні Мінтрансу РФ.

Читайте такожУкраїна 10 листопада проведе консультації з Росією в рамках СОТ щодо обмеження транзиту

За підсумками серії переговорів сторони розраховують підписати меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, на початку року перевезення вантажів між країнами були припинені через позицію Варшави, яка висловила невдоволення змінами у російському законодавстві за квотами на проїзд. Згодом, сторони змогли прийти до компромісу.

Очікується, що транспортні відомства країн проведуть нові переговори щодо обміну дозволами на проїзд вантажівок у 2017 році вже завтра – 10 листопада.