фото: УНІАН

Майже 50%, або 4,87 мільярда гривень, фінансування дорожнього сектору України у 2016 році отримали п'ять областей.

Згідно зі звітом Ініціативи з прозорості будівництва проекту Constrution Sector Transparency Initiative (CoST) в Україні, найбільше фінансування отримали Львівська, Івано-Франківська, Одеська, Дніпропетровська та Полтавська області.

"Згідно з офіційними документами, наданими Ініціативи CoST Службами автомобільних доріг в областях та Державним агентством автомобільних доріг України, найбільші суми з фінансування ремонту доріг 2016 року (з урахуванням усіх джерел) отримали Львівська область (1,703 мільярда гривень), Одеська (1,32 мільярда гривень), Івано-Франківська (769,284 мільйона гривень), Дніпропетровська (585,232 мільйона гривень) і Полтавська (494,67 мільйона гривень)", - йдеться у звіті CoST.

Відео дня

У звіті наголошується, що інші 19 областей на ремонт доріг державного значення цього року отримали 5,42 мільярда гривень, або 53% від загального фінансування.

Читайте також"Укравтодор" хоче впровадити корейську систему управління будівництвом

"Якщо порівнювати фінансування кількох областей, приблизно однакових за протяжності доріг державного значення, то отримаємо досить цікаві умовні співвідношення. Ремонт доріг у Львівській області щодо фінансування дорівнює ремонту в 19-ти Рівненських областях; Івано-Франківська область профінансована на загальну суму, що відповідає 4-м Закарпатським; Одеська дорівнює 4-м Чернігівським; кошти, виділені на ремонт Дніпропетровської області, рівні фінансування доріг 3-х Харківських; Полтавській - 3-х Сумських", - зазначили представники організації.

Як повідомляв УНІАН, згідно з держбюджетом на поточний рік, фінансування дорожньої галузі склало 18,7 мільярда гривень. З цієї суми 6,5 мільярда було виділено на розвиток і утримання автомобільних доріг, ще 12 мільярдів гривень - на виконання боргових зобов'язань за раніше залученими кредитами.

При цьому, в проекті держбюджету на 2017 рік на дорожній сектор пропонується виділити 14,8 мільярда гривень.