Фото facebook/Віталій.купрій

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав публічну акціонерну компанію "Укрзалізниця" в особі її філії "Центр забезпечення виробництва» скасувати рішення про допуск однією з найбільших АЗС мереж "ВОГ Аеро Джет" до аукціону по закупівлі 4,2 тисячі тонн дизпалива з очікуваною вартістю 88,5 мільйона гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала державний уповноважений АМКУ Агія Загребельская, коментуючи рішення відомства після розгляду відповідної скарги від компанії "Трейд Коммодити".

"Пропозиція "ВОГ Аеро Джет" не відповідала вимогам документації і повинно було бути відхилена замовником", - написала вона.

Відео дня

За словами Загребельской, в тендерній пропозиції "ВОГ Аеро Джет" були відсутні зразки документів виробників.

Читайте такожНАБУ отримало доступ до документації "Укрзалізниці" щодо закупівлі дизелю у WOG

Як повідомляв УНІАН, у серпні Антимонопольний комітет відмовив у задоволенні скарги компанії "ВОГ Аеро Джет" на порушення при проведенні "Укрзалізницею" тендеру із закупівлі понад 14 тисяч тонн дизельного палива для потреб залізниць.

Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель 25 серпня прийняла рішення відмовити в задоволенні зазначеної скарги, оскільки доводи скаржника були спростовані матеріалами, наданими "Укрзалізницею".

З початку року "Укрзалізниці" постачають дизпаливо кілька постачальників - одна з найбільших АЗС мереж "ВОГ Аеро Джет", що входить в українську фінансово-промислову групу компаній "Континіум", "ОККО-Бізнес Контракт", "Елемент Нафта" і "Торговий Дім "Сокар Україна".