Ілюстрація REUTERS

Німецький автоконцерн Volkswagen не має наміру поставляти в США автомобілі з дизельними двигунами після так званого "дизельного скандалу", пов'язаного з порушеннями екологічних норм США, повідомляє Росбалт.

"Ми зараз виходимо з того, що більше не поставлятимемо в США автомобілі з дизельними двигунами", - заявив газеті Handelsblatt голова бренду Volkswagen Герберт Дісс.

Також видання нагадує, що продажі дизельних автомобілів були зупинені ще восени минулого року.

Відео дня

Читайте такожVolkswagen скоротить 30 тисяч співробітників до 2025 року

Минулого тижня на автосалоні в Лос-Анджелесі голова ради директорів північноамериканського регіонального філії групи компаній Volkswagen Хинрик Вебкен визнав, що продажі дизельних автомобілів в США "не повернуться на колишню величину". Він зазначив, що компанія приділятиме більше уваги виробництву електромобілів, адже за ними майбутнє.

У вересні 2015 року автоконцерн опинився в центрі скандалу ("дизельгейт") після того, як влада США звинуватила компанію в підробці результатів при тестуванні автомобілів з дизельним двигуном на викид шкідливих речовин. Загалом "дизельний скандал" торкнувся понад 11 мільйонів автомобілів Volkswagen в світі. Концерн визнав, що встановлював на свої автомобілі спеціальну програму, яка сильно занижувала результати тестування. У жовтні 2016 року суд затвердив компенсації держорганам і споживачів США в розмірі 14,7 мільярда доларів.