Фото УНІАН

Державна служба України з безпеки на транспорті сьогодні, 25 листопада, оголосила тендер в системі ProZorro на закупівлю 78 габаритно-вагових комплексів.

Читайте такожПеревантажені фури щорічно завдають дорогам України збитків на 2 мільярди

Згідно з умовами тендеру, очікувана ціна закупівлі становить 117 млн грн. Строк подання тендерних пропозицій - 26 грудня 2016 року.

Відео дня

"Незважаючи на зарегульованість процесу погоджень, на який ми витратили півроку часу, сьогодні оголошуємо тендер. Вперше, щоб не було зловживань до проведення тендеру, ми провели спільну зустріч з виробниками такого обладнання, в рамках якої узгодили рівні та прозорі умови тендерних процедур і вимог до техніки", - прокоментував це рішення міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр також підкреслив, що збільшення кількості вагових комплексів є одним з головних умов якісних доріг в Україні.

"Якісні автошляхи в Україні можливі за умови дотримання двох принципів: ритмічного фінансування дорожньої галузі та належного використання доріг, запобігання їх пошкодженню перевантаженим транспортом", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка впровадження транспортної стратегії України» Європейська комісія виділила для Державної служби України з безпеки на транспорті фінансування в розмірі 117 млн грн на придбання 78 пересувних габаритно-вагових комплексів.

Станом на середину вересня автоперевізники сплатили 0,7 млн грн штрафів за перевантаження транспорту.

За оцінками Міністерства інфраструктури, більше 30% вантажного транспорту пересувається українськими дорогами з перевищенням допустимих вагових норм.

Керівництво Мінінфраструктури має намір зробити штрафи за перевантаження авто на дорогах одним із джерел наповнення Дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва доріг, який запрацює з 2018 року.