Фото УНІАН

Чиновників акціонерної компанії «Укрзалізниця», причетних до створення дефіциту вантажних вагонів, буде звільнено.

Читайте такожГолова Мінінфраструктури: Ми хотіли, щоб Балчун став зіркою, а не чорною дірою

Про це повідомив у соцмережі Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи слова генерального директора одного з найбільших металургійних комбінатів в Україні «ArcelorMittal Кривий Ріг» Парамжіта Калона про те, що підприємство має проблеми з доставкою продукції в українські морські торгові порти для експорту через нестачу вантажних вагонів.

Відео дня

«Розслідуванням займається Юрій Лавренюк (заступник міністра інфраструктури - УНІАН). Ми про це ще минулого тижня повідомили правоохоронним органам, провів окрему розмову з цього приводу з Войцехом Балчуном, що такі речі неприпустимі, і вся причетна до цього вертикаль має бути негайно звільнена», - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний директор «ArcelorMittal Кривий Ріг» Парамжіт Калон заявив, що підприємство має проблеми з доставкою продукції в українські морські торгові порти для експорту через нестачу вантажних вагонів у публічній акціонерній компанії «Укрзалізниця».

За словами гендиректора меткомбінату, на прохання надати підприємству вагони для виконання перевезень продукції, в «Укрзалізниці» відповідають, що «вагонів в принципі немає».

За даними «Укрзалізниці», в 2017 році компанія планує закупити майже 9 тис. вантажних вагонів, що на 36,4% більше від раніше заявлених планів з придбання 6,6 тис. одиниць вантажного парку.