REUTERS

Про це повідомляє РБК з посиланням на The Associated Press.

Uber запустив тестування безпілотних автомобілів на дорогах Сан-Франциско 14 грудня. Незважаючи на те, що машиною фактично керує система, за кермом знаходиться водій, який може взяти управління у свої руки.

Читайте такожUber запустив безпілотні таксі в США

Відео дня

Однак влада наполягає, що автомобілі компанії є «автономними транспортними засобами», яким потрібно отримати спеціальний дозвіл, щоб надавати громадські послуги. Такий документ потрібен, щоб покрити витрати на страховку і представляти публічні звіти, у разі виникнення аварії.

Віце-президент департаменту передових технологій Uber Ентоні Левандовскі, у свою чергу, заявив, що компанії не потрібно отримувати дозвіл, оскільки за кермом сидить водій, який контролює ситуацію.

Читайте такожGoogle має намір запустити конкурента Uber

Левандовскі задався питанням, чому DMV не зажадав спеціальний документ у автомобілів Tesla, які можуть розганятися і гальмувати без торкання водія.

У листі DMV, яке є в розпорядженні AP, сказано, що влада має намір домогтися від компанії виконання вимоги, інакше це може спричинити законні для цього випадку заходи. Відомство не пояснило, які конкретно дії він може зробити.