Ілюстрація REUTERS

Нідерландське агентство по споживчому ринку почало розслідування відносно компанії Volkswagen, повідомляє Росбалт.

"Німецький автогігант підозрюється в порушенні прав споживачів через використання спеціалізованого програмного забезпечення (ПЗ) в дизельних автомобілях. Дана програма може впливати на екологічні показники. У Нідерландах продано вже близько 160 тисяч автомобілів з цією програмою", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЄврокомісія пригрозила семи країнам ЄС санкціями через скандал навколо Volkswagen

Відео дня

Зазначається, що фахівцям належить встановити, чи є використання даного За фактом введення в оману споживачів і порушенням чинного законодавства. Свої дані експерти опублікують у першій половині 2017 року.

"2016 року концерн Volkswagen опинився в центрі скандалу після виявлення на машинах програмного забезпечення, обходящего жорсткі екологічні норми США. Розслідування було розпочато в низці країн Європи та Азії, які також виявили аналогічні порушення", - інформує видання.

Разом з тим, у Volkswagen визнали провину, заявивши, що фальсифікації даних экотестов на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів торкнулися до 11 мільйонів авто в усьому світі. Для ліквідації наслідків цього випадку концерн виділив 6,7 мільярда євро.