Фото УНІАН

Кабінет міністрів України прийняв рішення про підпорядкування державного оператора залізниць компанії "Укрзалізниця" безпосередньо уряду, що дозволить виключити ситуації перетворення компанії в заручницю особистих відносин і амбіцій чиновників різних рангів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

"Уряд прийняв рішення, і я його підпишу, - сказав Гройсман. - Я буду підтримувати розвиток "Укрзалізниці", буду підтримувати закупівлю нових вагонів, нових локомотивів, нових сервісів для пасажирів".

Відео дня

Читайте такожМіністр інфраструктури наполягає на поверненні контролю над "Укрзалізницею"

Як повідомляв УНІАН, 18 січня Кабінет міністрів України прийняв рішення про виведення "Укрзалізниці" з підпорядкування Міністерства інфраструктури України, перепідпорядкувавши його безпосередньо уряду.

У свою чергу голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун на своїй сторінці в мережі Facebook привітав це рішення уряду. "Ми вітаємо будь-які кроки, спрямовані на підвищення ефективності функціонування компанії. Особливо в період створення нового змісту та якості публічного акціонерного товариства. Правління компанії буде послідовно реалізовувати стратегію реформ, визначену урядом як акціонером товариства", - зазначив Балчун.