Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив ліцензійні умови для авіаперевезень, що дозволить лібералізувати сферу перевезень повітряним транспортом.

Читайте такожВ Україні скасували понад 100 регуляторних актів, що створюють бар'єри для бізнесу

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Відео дня

«Лібералізація сфери перевезень повітряним транспортом. Мінінфраструктури разом з іншими відомствами підготувало проект постанови «Про затвердження ліцензійних умов проведення господарської діяльності з перевезень пасажирів». Без цих ліцензійних умов доступ на ринок заблоковано, новий перевізник або компанія, яка хоче фрахтувати судно, стикалися з проблемами. Ця постанова дасть можливість демонополізувати ринок і забезпечити українців дешевими авіаквитками», - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, представляючи постанову на засіданні уряду.

Як повідомляв УНІАН, процес дерегуляції економіки в Україні активно ведеться з 2014 року і передбачає скасування чи оновлення регуляторних рішень, що дозволить одночасно зберігати контроль за визначеними видами діяльності й не створювати додаткових бар'єрів для них. У 2015 році в Україні було прийнято за основу концепцію так званої регуляторної гільйотини, яка передбачає пакетне ухвалення важливих регуляторних рішень.