Ілюстрація REUTERS

Доходи від транзитних авіаційних потоків в Україні з початку бойових дій на Донбасі й окупації Криму знизилися з 83% до 20%, повідомив під час ІІ Українського інфраструктурного форуму директор державного підприємства з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") Дмитро Бабейчук.

Читайте такожЛітаки російських авіакомпаній, незважаючи на заборону, літають транзитом над Україною

Відео дня

«З початком АТО транзитний потенціал прямує до нуля. Якщо раніше транзитні потоки становили 83% наших доходів, то зараз вони не більш як 20%», - сказав він.

При цьому Бабейчук зазначив, що позитивною тенденцією є розвиток національних авіаперевізників.

«На сьогодні авіакомпанія "МАУ" становить 40% наших доходів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, "Украерорух" за підсумками 2016 року скоротив кількість обслуговування польотів на 8,8% - до 214 тис.

Довідка УНІАН. Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" уповноважене державним регулюючим органом цивільної авіації виконувати аеронавігаційне обслуговування у повітряному просторі України.

До складу "Украероруху" входять Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр), Служба аеронавігаційної інформації (САІ), авіакомпанія "Украерорух", Навчально-сертифікаційний центр "Украероруху" та сім регіональних структурних підрозділів.