Фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" має намір підвищити тарифи на вантажні перевезення 22,5% з червня поточного року. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на голову правління Войцеха Балчуна.

Читайте також"Укрзалізниця" хоче отримати 1,2 мільярда прибутку проти збитку роком раніше

"У доопрацьованому проекті фінансового плану не передбачається індексація тарифів на пасажирські перевезення. Замість цього потребу в індексації тарифів на вантажні перевезення - з червня цього року на 22,5%. Такі кроки дозволять нам здійснити найбільші капітальні вкладення за всю історію діяльності залізничного транспорту – 22,7 мільярда гривень, причому більша частина коштів піде на вирішення найбільш гострої проблеми – оновлення рухомого складу", - сказав Балчун.

Відео дня

За його словами, реалізація планів "Укрзалізниці" щодо капітальних інвестицій забезпечить робочі місця на виробничих потужностях в Україні та сприятиме загальному пожвавлення вітчизняної економіки.

"Якщо індексація не відбудеться, то ПАТ "Укрзалізниця" змушена згорнути свої програми капітальних інвестицій, що призведе до негативних наслідків для України в цілому", - цитує прес-служба Балчуна.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" планувала підвищити тарифи на вантажні перевезення залізничним транспортом в 2017 року на 25%.

За словами члена правління "Укрзалізниці" Іренеуша Василевського, у разі підвищення тарифів на 22-25% з червня поточного року компанія очікує отримати додатково 7 мільярдів гривень.

У той же час учасники ринку виступають проти підвищення тарифів і пропонують уряду створити незалежний орган, який займався б політикою тарифоутворення на транспорті.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян неодноразово підкреслював, що про підвищення вантажних залізничних тарифів доцільно говорити лише тоді, коли "Укрзалізниця" стане прозорою і відкритою структурою і буде направляти кошти від підвищення тарифів на модернізацію та оновлення рухомого складу.

Для пошуку компромісу щодо формування ж/д тарифів Державна регуляторна служба на початку лютого ініціювала створення спеціальної робочої групи за участю представників бізнесу.