Ілюстрація REUTERS

Понад 20 млн грн стягнуто до державного бюджету за вироком Солом’янського районного суду Києва за фактами зловживання службовими особами ПАТ «Укрзалізниця», починаючи з березня 2016 року.

Читайте такожПрацювали на російський бізнес: чиновники "Укрзалізниці" завдали державі збитків на $10 мільйонів - СБУ

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

Відео дня

«Кошти конфісковані в рамках розслідування детективами НАБУ за фактами зловживання службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (нині ПАТ «Укрзалізниця»), яке розпочалося в березні 2016 року. Один із підозрюваних надав слідству цінну інформацію та уклав угоду про визнання винуватості, що дозволило суду винести обвинувальний вирок та забезпечило конфіскацію коштів у розмірі, який повністю компенсує шкоду, завдану державному підприємству через корупційну схему», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують корупційні злочини у транспортній галузі в рамках понад 20 кримінальних проваджень. Досудове розслідування у чотирьох із них завершено. Обвинувальні акти стосовно дев’яти осіб скеровано до суду.