фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерством внутрішніх справ мають намір зобов'язати ліцензованих пасажирських перевізників використовувати номери жовтого кольору.

Про це в ході брифінгу в Мінінфраструктури повідомив заступник міністра економічного розвитку Юрій Лавренюк.

Читайте такожУ Данії Uber опинився поза законом

Відео дня

«Спільно з Міністерством внутрішніх справ ми розробили комплекс заходів по боротьбі з нелегальними пасажирськими перевізниками. Всі автомобілі офіційних перевізників, які мають документи і дозволи, будуть поставлені на жовті номерні знаки, щоб Нацполіція змогла ідентифікувати офіційного перевізника і нелегального», - сказав він.

За словами Лавренюка, впровадження жовтих номерних знаків дасть перевізникам низку переваг.

«Це не обмежуватиме офіційного перевізника, а навпаки, у нього будуть переваги. Якщо ми говоримо про місто, то буде дозволена зупинка в місцях висадки і посадки пасажирів громадського транспорту, де на даний момент зупинятися їм заборонено. Також за рух по смузі громадського транспорту вони не притягуватимуться до відповідальності», - сказав він.

Також Лавренюк зазначив, що завдяки номерам жовтого кольору пасажири зможуть відрізняти ліцензованого перевізника.

Читайте такожВ Одесі затримано таксиста, який завдав тяжких ножових поранень пасажиру

«Пасажири чітко розумітимуть, коли викликають таксі, що автомобіль з жовтими номерами є ліцензованим перевізником, який несе повну відповідальність за безпеку пасажира. Щоб ви розуміли, в Києві кожне третє таксі - нелегальне і не несе жодної відповідальності за безпеку», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня Кабінет міністрів України затвердив стратегію підвищення рівня безпеки на дорогах на 2018-2020 роки, яка дозволить на 50% скоротити смертність на дорогах.