Иллюстрация REUTERS

Кабінет міністрів вніс зміни до плану використання радіочастотного ресурсу України, продовживши строк використання радіотехнологій аналогового мовлення до 30 червня 2018 року.

Читайте такожМінекономрозвитку підготувало законопроект про тимчасове звільнення імпортованих телетюнерів від ввізного мита

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Відео дня

Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Леонід Євдоченко пояснив, що сьогодні існує ряд фінансових і соціально-економічних проблем, які стримують процес переходу від аналогового до цифрового радіомовлення. 

"У зв'язку з цим пропонується продовжити строк використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 30 червня 2018 року", - сказав Євдоченко.

Нагадаємо, 22 червня Нацкомісія з регулювання зв'язку узгодила проект Кабміну про продовження термінів використання аналогового телебачення до 2018 року.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2016 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення відтермінувати повний перехід на цифрове телебачення в Україні на один рік через непрозору діяльність оператора цифрової ефірної телевізійної мережі - приватної компанії «Зеонбуд», що займає монопольне становище на ринку.

У грудні 2006 року Україна підписала меморандум «Женева-2006», який передбачає повний перехід до червня 2015 року від аналогового до цифрового телерадіомовлення в країні. Після завершення цього періоду аналогове мовлення втрачає свій статус, а його застосування стає можливим лише за умови відсутності радіоперешкод прийому цифрового телерадіомовлення в сусідніх країнах. Однак у червні 2015 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про відтермінування переходу на цифрове телебачення.