Фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України та китайська компанія CRBC підписали меморандум про співробітництво при реконструкції дороги М-14/Е-58 Одеса-Миколаїв-Херсон, йдеться в повідомленні Укравтодору.

Повідомляється, що проект реконструкції дороги передбачає розширення траси до 4 смуг і створення об'їзду Миколаєва. Загальна протяжність дороги складе близько 200 км.

"Реконструйована дорога М-14/Е-58 зв'яже найбільші порти України - Одесу, Миколаїв, Херсон, на частку яких припадає до 80% всіх вантажів країни...За попередніми розрахунками, будівництво цієї дороги може стимулювати зростання ВВП України на 1,5-2%", - зазначив керівник Укравтодору Славомір Новак.

Відео дня

Читайте також"Укравтодор" почав виплачувати борги підрядникам за дорожні роботи

Меморандум про співпрацю передбачає підготовку техніко-економічного обґрунтування та створення проектних рішень щодо реконструкції дороги М-14/Е-58.

Після завершення цього етапу можливе підписання угоди про надання кредиту для реалізації цього проекту одним із державних банків КНР і залучення для виконання робіт провідних компаній світу.

Читайте також"Укравтодор" готує програму безпеки дорожнього руху – представить найближчим часом

Нагадаємо, з 2019 року Укравтодор займеться тільки капітальним ремонтом доріг у країні.

Раніше Україна і Китай домовилися про будівництво моста біля Кременчука і реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві.