В тролейбусі відбувся ряд конструктивних змін в салоні / фото zt-rada.gov.ua

Житомиром почав курсувати перший тролейбус, зібраний працівниками Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, «низький середній майданчик, нові вікна, сидіння та оновлений зовнішній вигляд – все це про перший тролейбус, зібраний силами працівників КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління»».

Робота над цією машиною тривала близько чотирьох місяців.

Відео дня

У тролейбусі тяговий двигун розміщений у задній частині, що дало можливість зробити пониженим середній майданчик, встановити пандус. Також було змінено салон, конфігурацію задньої частини кузова, встановлені нові тоновані вікна з новими кватирками, нові люки, нові двері, електронні табло.

Це - перший тролейбус ТТУ, який випустили силами працівників цього підприємства, з елементами модернізації його кузову. Відбувся ряд конструктивних змін в салоні, зокрема, було понижено середній майданчик для його придатності для перевезення людей з особливими потребами.

Читайте такожУ Житомирі показали нові "Рути", що курсуватимуть маршрутом "Житомир – Висока Піч"

Робота з оновлення рухомого складу КП«ЖТТУ» продовжуватиметься. До кінця року заплановано випустити ще два модернізовані тролейбуси. Як зазначають у міськраді, ці машини матимуть покращений дизайн, планується також розширити їх низькополий майданчик, а також здійснити ряд інших конструктивних змін.

У міськраді наголошують, що це - значний крок у вдосконаленні роботи ТТУ з капітального ремонту тролейбусів, а також підвищенні енергоощадливості цього виду транспорту за рахунок нового обладнання.

Нагадаємо, у Житомирі впроваджують нову транспортну концепцію міста.

КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» надає послуги з перевезення пасажирів електротранспортом.