Ілюстрація REUTERS

Росія заборонила рух суден у Керченській протоці в середу, 9 серпня, з метою безпеки мореплавання під час проведення морських операцій під час будівництва моста на окупований півострів.

Читайте такожНа острові Тузла, через який Росія планує тягнути Керченський міст, поклали асфальт (фото)

Відповідне розпорядження №АБ-84-р капітана порту Керч опубліковано на сайті російської Адміністрації морських портів Чорного моря.

Відео дня

"З метою безпеки мореплавства під час проведення морських операцій при будівництві транспортного переходу через Керченську протоку... заборонити з 06.00 до 18.00 мск 9 серпня 2017 року плавання всіх суден", - йдеться в документі.

Заборона не стосується кораблів Військово-морського флоту РФ, федеральних органів безпеки РФ, а також суден, що беруть участь в технологічному процесі будівництва об'єкта Транспортний перехід через Керченську протоку.

Як повідомляв УНІАН, Україна готує позов у зв'язку зі збитками, яких зазнала через будівництво Росією Керченського мосту до окупованого Криму.

Через будівництво окупантами Керченського мосту міністерство транспорту РФ сумарно на 23 доби хоче заборонити судноплавство в протоці для встановлення на опори прогонових арок мосту. Крім того, після будівництва моста частина судів не зможе проходити через Керченську протоку через занадто велику осадку.