Ілюстрація REUTERS

Роботи з розширення стандарту зв'язку четвертого покоління 4G на території України здійснюватимуться упродовж двох років після проведення тендерів з продажу частот, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Читайте такожОбов'язкова реєстрація мобільних абонентів: українські оператори прокоментували ідею

«Кабмін прийняв рішення, яке дасть змогу підготувати проведення конкурсів з видачі ліцензій на користування радіочастотами для 4G. Далі - тендер для операторів зв'язку, після якого приблизно 2 роки поетапно здійснюватимуться роботи з поширення 4G», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України від 9 серпня затвердив умови проведення в IV кварталі 2017 року - I кварталі 2018 року тендеру на продаж частот в діапазоні 1800 МГц з пріоритетним правом викупу для діючих операторів і стартовою вартістю лотів 3,975 млрд грн.

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександра Животовського, тендер на продаж частот в діапазоні 2600 МГц буде оголошено до кінця цього року, але безпосередньо відбудеться в першому кварталі 2018 року. Початкова вартість діапазону частот для впровадження 4G оцінюється урядом в 6,3 млрд грн.