фото kordon.in.ua

До кінця вересня на українських дорогах встановлять 26 габаритно-вагових комплексів, а до кінця року їх кількість збільшиться до 78.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Завдання закупити вагові комплекси було поставлено перед Міністерством інфраструктури України ще торік. Однак проведений тендер довелось скасувати і оголосити знову. Тепер переможець, нарешті, визначений, і 26 габаритно-вагових комплексів мають з'явитися на дорогах України вже до кінця вересня. А до кінця року їх має бути придбано 78", - написав прем'єр.

Відео дня

Читайте такожУ Києві через спеку вводиться обмеження руху вантажівок

Прем'єр сподівається, що належний ваговий контроль сприятиме тому, що нова культура ставлення до українських доріг буде формуватися не тільки в тих, хто їх будує і ремонтує, а й у тих, хто ними користується - у підприємців, власників фур та водіїв.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2016 року Державна служба України з безпеки на транспорті оголосила тендер у системі Prozorro на закупівлю 78 габаритно-вагових комплексів за рахунок коштів ЄС обсягом 117 млн грн. Проте вже 10 березня міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про те, що цей тендер перезапущено у зв'язку з низькою якістю заявок, які подали лише дві компанії.

Читайте такожОмелян повідомив про повторний тендер на закупівлю комплексів для зважування вантажівок на дорогах

Нині проїзд вантажівок вагою понад 40 тонн автомобільними дорогами загального користування заборонено, а дорогами місцевого значення допустима позначка становить 24 тонни.

За оцінками Міністерства інфраструктури, понад 30% вантажного транспорту пересувається українськими дорогами з перевищенням допустимих вагових норм.